Проф. Тодор Кантарджиев бе пенсиониран като директор на Националния център по

...
Проф. Тодор Кантарджиев бе пенсиониран като директор на Националния център по
Коментари Харесай

Мощна вълна от възмущение и коментари след пенсионирането на проф. Кантарджиев

 Проф. Тодор Кантарджиев бе пенсиониран като шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания (НЦЗПБ), това удостовери самият той, а по-късно и от здравното министерство. Мястото ще бъде заето от досегашния му заместник проф. Ива Христова. Мотивите за решението на служебния министър доктор - навършване на пенсионна възраст.

Новината предизвика огромна вълна от отвращение и остри коментари от разнообразни политически сили, специалисти и негови сътрудници.

Бившият здравен министър проф.  заяви, че проф. Кантарджиев е ера и огромен мъж.

" Никога не се е крил откъм гърба. Винаги се биеше начело “, уточни в профила си във фейсбук ексминистърът.

" Раздаваше се професионално и безрезервно. За да е потребен. И беше полезен. И ще бъде потребен още веднъж “, добави той.

" Да, той има навършени години за пенсия. Да, може да бъде пенсиониран. Законът го разрешава. Една мисъл, обаче не ми дава мира. Ако някой е решил да пенсионира проф. Кантарджиев, да го беше направил с гала и премия. Той заслужава най-малко това уважение “, уточни още проф..

" Изразявам позиция, не тъй като Тодор Кантарджиев е член на Българска социалистическа партия,а тъй като въпросът е кардинален.

Уволненията на служебното държавно управление не трябва да са самоцелни. Хора с потвърдени професионални и морални качества не би трябвало  да се сменят.

Професор Кантарджиев е честен човек и потвърден експерт в своята област ". Това съобщи във връзка освобождението на проф. Кантарджиев водачът на БСП .

Служители на НЦЗПБ пък излязоха на митинг в поддръжка на професора.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР